notaris.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
donderdag 23 maart 2023

United Capital biedt extra dienstenpakket

Serviceprovider United Capital (Roosendaal) heeft een nieuw beloningsmodel geïntroduceerd voor de circa 350 aangesloten kantoren. De basis blijft rechtstreekse provisiebetaling door de aanbieder aan de adviseur. Daaraan wordt nu een zogeheten 'Vast & Zeker Passeerpakket' gekoppeld met vaste tarieven voor de consument, ongeacht de hoogte van de hypotheek.

Het intermediair kan bij rechtstreekse provisiebetaling zelf bepalen welk deel het teruggeeft aan de klant, is de visie van United Capital. "Of zij kunnen ervoor kiezen met deze vergoedingen hun eigen rendement te vergroten." Het nieuwe dienstenpakket bestaat uit een bankgarantie, een taxatie en notariële passering en transport. "De afname van het pakket bepaalt de kosten van de dienstverlening", zegt commercieel manager Rutger Ruitenbeek. "Daarmee wordt de dossierprijs voor het intermediair € 150, terwijl die normaal zo'n € 550 is."

In het Vast & Zeker Passeerpakket zit een taxatie door TaxateursUnie voor een vast bedrag van € 399; voor de passering van de akte bij de notaris geldt een vast basisbedrag van € 499 (excl. btw en recherchekosten). De naam van de keten waarmee wordt samengewerkt, wil Ruitenbeek niet noemen. Voor bankgaranties, die United Capital in volmacht verstrekt voor Cardif, geldt een introductietarief van € 200.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning