notaris.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
donderdag 23 maart 2023

Welke komt met efficiencybeloning

Welke Financiële Diensten biedt het intermediair vanaf volgend jaar een efficiencybeloning. Door efficiënter te werken kan bespaard worden op de vergoeding die de serviceprovider in rekening brengt voor haar dienstverlening. De extra beloning is afhankelijk van het gemak waarmee en hypotheekofferte kan passeren.

De serviceprovider uit Hoorn heeft dit tijdens intermediairbijeenkomsten in het land bekendgemaakt. "Als het proces makkelijker verloopt, is dat voordelig voor iedereen", zo licht marketingmanager Annemarie Gerritsma de efficiencybeloning toe.

Als een offerte in één keer goed passeert, dan beloont Welke het intermediair direct met een extra vergoeding op het dossier van € 35. Er is ook een extra io jaarbasis mogelijk. Als het percentage van uitgebrachte offertes naar finaal akkoord bij een intermediair 72% of hoger is, dan krijgt die een extra vergoeding van € 50. Deze beloning wordt na afloop van 2010 in één keer uitgekeerd.

Welke verandert voorts de afhandeling van de beloning omtrent de Woonlife Helder Hypotheek. Dit eigen label van Welke wordt volledig geadministreerd door zusterbedrijf Welcium. De kosten van het advies en de administratiekosten worden door Welcium in rekening gebracht bij de notaris. "Op die manier hoeft het intermediair geen rechtstreekse factuur naar de klant te sturen."

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning