notaris.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
dinsdag 24 mei 2022

Financiële Makelaar legt nota neer bij klant

Serviceprovider De Financiële Makelaar gaat onder het mom 'nul is nul' bij consumenten een rekening indienen voor verrichte werkzaamheden wanneer de adviseur niet op provisiebasis werkt. Daarnaast blijft het traditionele op provisie gebaseerde model bestaan.

Kenmerkend voor het nieuwe verdienmodel is dat de klant geen afsluitkosten betaalt aan de bank en het intermediair geen provisie ontvangt over de lening. Wel berekent De Financiële Makelaar aan de consument € 195 bemiddelingskosten, die via de notaris worden verrekend. "Hierdoor wordt de rol van de serviceprovider in het traject zichtbaar gemaakt en krijgt de consument inzicht in de kosten ervan. Dit komt de gewenste transparantie ten goede", zegt directeur Henk Hulsebos.Het intermediair betaalt in principe niets: "De meeste maatschappijen betalen ons een aanvullende vergoeding voor onze werkzaamheden. Slechts indien de bank ons geen vergoeding geeft, rekenen wij € 250 dossierkosten, uiteraard alleen bij succes."

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning